Sonora Big Band
30 november 2006


En ruggigt hjämn match med tekniskt högtstående spel från Sonoras sida. I kraft av en entusiastisk och högljudd hemmapublik knep dock Sundbyberg segern den här gången. 

Domare: Publiken

Basic Big Band
2 - 3 maj 2007


Basic från Åkerasberga bjöd på ett elegant fotarbete och slimmat spel med välsjungande Helena Eriksson som frontlirare. Publikens sympatier låg övervägande hos Basic.

Läs mer: Big Band Battle nr 2

Royal Big Band
29 november 2007


Stockholmsbandet Royal gick ut hårt med kompetent ensemblespel med hög svårighetsgrad och fina soloprestationer. Sundbyberg satsade på sitt dokumenterade samspel.

Läs mer: Big Band Battle nr 3

Immanuel Big Band
12 februari 2009. 


Immauels unga (medelålder 31) vitala gäng från Stockholm stod mot Sumpans ärrade veteraner (medelålder 59). Immauel imponerade med moderna, nyskrivna kompositioner.

Läs mer: Big Band Battle nr 4

Wermdö Storband
7 februari 2010En spännande och jämn storbandsmatch på bortaplan mot Wermdö Storband i Gustavsberg. Vi tackade Värmdö-gänget för ett härligt musikmöte och såg fram mot nya utmaningar.

Läs mer: Big Band Battle nr 5

3 storband på Dieselverkstaden
21 oktober 2010 En storturnering mellan tre band samtidigt. Nya utmaningar blev till en fest när Sundbhyberg ställdes mot Sonora storband och Opus Big Band. Denna gång tävlade vi dessutom i 5 olika grenar (Basie, Ballad, Rökare, Kändis och Ballt).

Läs mer: Big Band Battle nr 6

Arlanda Big Band
7 april 2011


En spännande match mellan två välspelande band med goda sångerskor på vardera sidan. Arlanda överraskade med ungdomlig rekrytering i brasset och en "bättre" genusbalans enligt domare John Högman och Göran Lindberg.

Läs mer: Big Band Battle nr 7

Airmail Big Band
20 oktober 2011


Ett inspirerat möte mellan ett ungdomligt och genusbalanserat Airmail mot det äldre och "gubbigt" dominerade Sundbyberg. Båda banden med goda sångerskor i sin ringhörna.

Läs mer: Big Band Battle nr 8

One Big Band
19 april 2012


En otroligt häftig match mellan välspelande hemmalag i den mer "klassiska"storbandsklassen som utmanades av One Big Band som gav järnet med mer funkiga låtar i spännande arrangemang.

Läs mer: Big Band Battle nr 9

Sound of Swing (SoS) Big Band
21 april 2013


Sällan har det låtit så bra i stora konsertsalen på Danderyds Kulturskola. Båda banden gav järnet och gav sitt bästa. Domarna Petur "Island" Östlund och Fredrik Bergström hade öronen på skaft och gav båda banden fina omdömen.

Läs mer: Big Band Battle nr 10

Sonora Big Band   
23 mars 2014


Så var det dags igen. Tredje gången gillt för kraftmätning mellan Sonora och Sundbybergarna. Välspelat, kompetent och framför allt, svängigt blev det när de båda banden drabbade samman inför en förvånansvärt talrik publik denna vackra vårdag.

Läs mer: Big Band Battle nr 11

Swing&Beat Big Band
21 maj 2015 


Det var högt tryck i den gamla teatern Kaskad i Blackeberg när banden mätte sina muskler. I duellen med Basies Straight Ahead var det hårfint och svårdömt för domaren Gunnar Andersson.

Läs mer: Big Band Battle nr 12

Stan Kenton vs Buddy Rich 
20 oktober 2016


Vi simulerade en match mellan dessa jazzgiganter. Eftersom vi har gott om arrangemang från båda bandens repertoir ville vi ge publiken ett tillfälle att jämföra dem "live".

Läs mer: Big Band Battle nr 14

Uppland Big Band
23 februari 2017


För första gången fick vi möta ett högklassigt band från Uppsala. Det blev precis så tufft och jämnt som vi misstänkt.

Läs mer: Big Band Battle nr 15

Carefree Big Band
10 april 2016


Nu var det högtryck som gällde. Carefree brassade på med funkigt sound och spännande arrangemang. I bakfickan hade ytterligare ett starkt kort - vokalisten Helena (Hilma) Martinsson.

Läs mer: Big Band Battle nr 13

Solna Storband
27 april 2017


Den här matchen visade upp två starka lag med helt skilda musikprofiler. Och som sig bör vid lokalderbyn var tävlingsnerven spänd och matchtemeperaturen hög.

Läs mer: Big Band Battle nr 16

OPUS Big Band
12 oktober 2017


En riktigt häftig duell mellan två Stockholms-band som kraftsamlade ordentligt. Sundbybergs satsade på några starka nummer av Lars Jansson och av bandets repetitör Janne Jansson.

Läs mer: Big Band Battle nr 17

Uppland Big Band
26 oktober 2017


En returmatch som vi spelade på "bortaplan" - dvs den trevliga musikrestaurangen Katalin i Uppsala. För kunniga experkommentarer stod Ulf Johansson Werre. Och publiken var taggad till max.

Läs mer: Big Band Battle nr 18

Wermdö Storband och Stockholm Voices
13 oktober 2013En spännande och jämn storbandsmatch i stor stil på bortaplan mot Wermdö Storband. Vi tackar Värmdö-gänget som arrangerade ett härligt musikmöte i magnifika musikkuben på Artipelag i Gustavsberg.

Läs mer: Big Band Battle på Artipelag

Wermdö Storband med Dobi Voices
12 maj 2019


Vi har tävlat mot Wermdöbandet tidgare, men nu hade det passerat ett antal år och det var dags. Wermdö utmanade oss i en spännande match. Wermdöbandet toppade med skönsjungande kvartetten Dobi Voices och leddes av Dan Tillberg.  Det bjöds på många läckerheter och fina soloinsatser.

Läs mer: Big Band Battle nr 20

Royal Big Band
7 oktober 2018


Stockholmsbandet Royal visade verkligen musklerna i denna hemmamatch för Sundbybergarna. Allaktivitetshuset brusade av applåder och uppskattning från den fulltaliga publiken. Domaren John Högman gav Royal segern i den sk "Duellen". Stockholmarnas version av det gemensamma numret Big Swing Face satt som en smäck. Publiken röstade dock (med hårfin marginal) fram Sundbybergarna som totalsegrare.

Läs mer: Big Band Battle nr 19

OPUS Big Band
26 april 2024


Det blev ett längre uppehåll innan det igen blev dags för ett storbandmöte. OPUS Big Band under ledning av Esa Falkenroth och förstärkta med Lena Gustafsson som vokalist utmanade oss. Spelningen gick av stapeln i Teater Bristols härliga lokal i Sundbyberg. Fullsatt och festligt.

Läs mer: Big Band Battle nr 22

Nacka Big Band
20 november 2022


Efter långt Covid-uppehåll var det äntligen dags igen. Nackas stolthet, det välklädda vita storbandet, tog sig ut till Sunbyberg i det överraskande snögloppet. 
Populära och omsorgsfullt valda låtar, välspelade och utomordentligt vokalt presenterat av bandets superba vokalist Anki Modin-Strömgren och likaledes Sinatra-inspirerade croner Leif Olsen vann publikens hjärta.

Läs mer: Big Band Battle nr 21